Header image  
Не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние.
Марк 2:17
 
line decor
  Коварството на мистичната медицина - акупунктурата
line decor
   
  
Коварството на мистичната медицина
  Aкупунктурата
 

Статията по-долу, разкрива окултните корени на иглоубождането. Незнанието по отношение на тези източни практики, обединени от  Ню Ейдж е сериозно. Материалът, който ви предоставям е част от книгата на д-р Едвин Нойс, който съдържа много факти за проведените клинични тестове, в които са участвали екипи от световно известни и доказали лоялността си към науката  университети и болници, които най-искрено са търсели да установят на научна основа има ли полза от тази източна практика и реални ли са целебните и точки.

     Ето фрагмент от изявлението на Германската академия на науките по отношение на ефективността на акупунктурата:

     "Акупунктурните точки не са известни на науката и тяхното съществуване не може да бъде доказано. Съществуването на различия в местоположението на точките в различните карти показва, че между различните школи по акупунктура съществуват различия по отношение на местоположението на определени точки по тялото. Всички проведени научни експерименти за потвърждаване наличието на тези точки завършиха с неуспех...“

     Но авторът провокира читателите и задава своите въпроси към християните, прибягващи към акупунктурата:

     "Знаете ли с чия сила работи тя?"

     "Защо се разчита на метод, чиято ефективност е толкова трудно доказуема? Ако разбирате същността на тази процедура и искате да я използвате, вие се поставяте под влиянието на фалшива лечебна система, чиито произход е от Сатана."

        "Има само два източника на духовна сила, едната е от Сатана, а другата е от Бога. Друга няма."

          Предполагам, че някои от вас може и да са посещавали  кабинет на практикуващ акупунктура, в който дори може да има Библия, кръст и какво ли още не ... Декорът и разговорите на библейски теми, няма да променят астрологическите концепции и окултната същност, върху които акупунктурата се основава. Ако сте се заблудили по незнание, вече сте на един клик разстояние от  възможността да се запознаете със същността на този метод.

     Господ ни предупреждава да бъдем бдителни и да изпитваме всеки дух. „Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.„ 1 Йоан 4:1.

     А за източните практики, ще ви припомня какво ни казва Библията: “... Защото те се напълниха с обичаи от изток, и станаха предвещатели като филистимците, и направиха завет с чадата на иноплеменниците.”  “И напълни се земята им с идоли; поклониха се на делата на своите си ръце, и онова, което самите им пръсти направиха„     Исая 2:6, 8

     Статията „Коварството на мистичната медицина“ можете да изтеглите от тази връзка.

 


 

     По-долу ви предлагам някои материали, свързани с темата за окултизма и източната мистика, обединени под „шапката“ на Ню Ейдж:


Acupuncture - martial Arts - Edwin Noyes MD / MPH

Заблудата Ню Ейдж

Нова Епоха / New Age /

A closer look at the New Age Movement  

The spiritual dangers of the OCCULT

Eightee New Age Lies - An Occult Attack on Christianity  

New Age Medicine - Homeopathy  

The Age-Old NEW AGE movement

What is New Age?  

Occult terminology

Spirit of error 

 

  1. Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:

  2. проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

  3. Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,

  4. и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.   

2 Тимотей 4:1-4

 
 
 
 
 
Сподели с приятели във "Фейсбук"
 

 "Аз съм пътят, и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене" Йоан 14:6


 

"...Те тръгнаха и проповядваха покаяние."

Марк 6:12


"...идете и се научете, що значи: "милост искам, а не жертва". Защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние. "

Матей 9:13


"...Казвам ви, че тъй и на небесата повече радост ще има за един каещ се грешник, нежели за деветдесет и девет праведници, които нямат нужда от покаяние."

Лука 15:17


"...Като изслушаха това, те се успокоиха и прославяха Бога, думайки: и тъй, Бог и на езичниците даде покаяние за живот."

Деяния 11:18
 
 
 
 
 
 
 
           
           
eXTReMe Tracker