Header image  
Не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние. Марк 2:17  
line decor
   Тук ще станете съпричастни на част от проповедите изнесени от Петър Велев.
line decor
 

 


 
 
 Как Сатана отделя християните от Христос?
 
 
 
 
 
 
 
Как Сатана отделя християните от Христос?

"Да не би сатана да използува случая против нас; защото ние знаем неговите замисли".     2 Коринтяни 2:11

Веднъж Сатана свикал световна конференция. В уводната си реч към своите зли ангели той казал:
„Ние не можем да спрем християните да ходят на църква. Ние не можем да ги спрем да четат Библиите си и да знаят истината. Ние не можем да ги откажем дори от техните консервативни ценности. Но ние можем да направим нещо друго. Ние можем да им попречим да изградят едно интимно и постоянно взаимоотношение с Христос. Ако те постигнат тази постоянна връзка с Исус, нашата сила над тях ще бъде неутрализирана.
Така че, нека да ги оставим да си ходят на църква. Нека да си имат техния въздържателен начин на живот. Но нека да им откраднем времето, така че да не могат да поддържат близка връзка с Христос.
Ето как аз смятам да направя това. Ще отвличам вниманието им от техния Спасител през целия ден и така ще блокирам поддържането на жизнено важната връзка която те имат с Него.“
„Но как ще направим това?“ – извикал един от демоните.
„Дръжте ги заети с маловажните неща от живота и измислете множество начини по които да заангажирате умовете им“ – отговорил Сатана.
„Изкушавайте ги да харчат, да харчат, да харчат и след това да вземат на заем, да вземат назаем, да вземат назаем. Убедете съпругите им да ходят на работа, а самите те да работят по 6-7 дни седмично по 10-12 часа на ден, така че да могат да си позволят начина на живот, който света им рекламира. Не им позволявайте да прекарват време с децата си. Когато връзката помежду им се наруши, скоро техните домове няма повече да им предлагат почивка от напрежението което те имат на работа.
Превъзбуждайте умовете им, така че те да не могат да чуват „тихия и тънък глас“ на Святия Дух. Измамете ги да слушат радио или касетофон докато карат или правят нещо друго. Телевизорите в домовете им обезателно да работят през целия ден. И направете така, че във всеки магазин и ресторант по света постоянно да свири силна музика. Напълнете масичките им с вестници и списания. Бомбардирайте ги с новини и реклами 24 часа на ден. Нека дори докато карат непрекъснато да виждат плакати и билбордове. Залейте пощенските им кутии и електронната им поща с всякакви глупости, томболи, каталози и електронни издания и всякакви фалшиви надежди.
Дори когато си почиват, нека информацията, която ги обсипва да бъде прекомерна. Нека и след почивните дни да се чувстват изтощени, напрегнати и неподготвени за новата седмица.
Не им позволявайте да излизат всред природата. Вместо това ги изпращайте на кино, в увеселителни паркове, на спортни мероприятия, на концерти и др. А когато се срещнат за духовно общение, нека да го започват с клюки и светски приказки, така че да си тръгват неспокойни и с гузна съвест.
Оставете ги да участват в печеленето на души. Но запълнете живота им с толкова много заетости и „основателни“ причини, че те да нямат време да търсят сила за служение от Христос.

Когато конференцията завършила всички били много доволни. Сатанинските ангели си тръгнали за да започнат ревностно да изпълняват задачите, които им поставил Сатана – да карат християните по целия свят да бъдат заети, заети, заети и да се втурват ту насам ту натам в забързаното си ежедневие.
Успешен ли е Сатана с тази своя тактика?
Вие отсъдете.
 
 
 
 
 
 

 

 

 Те го победиха с кръвта на Агнеца и със словото на своето свидетелство, и не милееха за душата си дори до смърт. Откровение 12:11

 


 

Марк 6:12
Те тръгнаха и проповядваха покаяние.

Матей 9:13
...идете и се научете, що значи: "милост искам, а не жертва". Защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние.

Лука 15:17
Казвам ви, че тъй и на небесата повече радост ще има за един каещ се грешник, нежели за деветдесет и девет праведници, които нямат нужда от покаяние

 
 
 
 
           
             
           
eXTReMe Tracker